ie zijn "de Vrienden van Sinterklaas"?

Met een klein groepje enthousiaste en prettig gestoorde groep vrijwilligers hebben wij, in 2010, besloten om een hele nieuwe stichting in het leven te roepen. Deze stichting moest op een professionele manier zorg gaan dragen voor het Sinterklaasfeest in Druten en omgeving.

Stichting “Vrienden Van Sinterklaas Druten” zet zich elk jaar weer in om de aankomst en het verblijf van Sinterklaas te kunnen realiseren. De aankomst met de boot met aansluitend het grote feest in de sporthal is één van de grote activiteiten die de stichting verzorgt.

Sinds een paar jaar organiseren wij ook een spellenmiddag voor de kinderen van Druten. In de sporthal in Druten kunnen de kinderen een middag komen klimmen, klauteren, dansen, knutselen, smikkelen en smullen en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van onze eigen Pieten.
Op deze middag zijn er bijna 25 Pieten in de zaal en komt sinterklaas aan het eind van de middag ook nog even langs.

Naast deze grote activiteiten gaan wij ook bij de scholen in Druten op bezoek en gaan we naar verschillende verenigingen. Ook voor huisbezoeken met een Sinterklaas en 4 Pieten zijn wij gewoon te boeken. Kijk voor informatie even verder op de site.

Een veelzijdige groep dus die “Vrienden Van Sinterklaas Druten”.
Dit alles kan natuurlijk alleen maar gedragen worden door een hele leuke en enthousiaste vrijwilligersgroep die inmiddels is gegroeid tot bijna 50 personen. De taken variëren van Knecht tot het opbouwen van de veerdam en van kok tot materiaalbeheerder. Zonder deze groep zouden wij het feest van Sinterklaas niet zo kunnen vieren zoals we dat nu doen. Iedereen ontzettend bedankt!!

Naast onze vrijwilligers zijn er natuurlijk ook onze sponsoren. Dankzij hun giften, groot en klein, kunnen wij het ook op financieel gebied nog riemen. Wij zijn een stichting die geen subsidie krijgt van Gemeente Druten. Om de intocht van Druten te kunnen blijven realiseren is er geld nodig. Door de huis aan huiscollecte en de donaties van de bedrijven en winkeliers kunnen wij de intocht van Druten financieren. Wij zijn daarom erg blij met uw steun en hopen dat wij en de kinderen van Druten op uw kunnen blijven rekenen.

Onze stichting streeft naar kwaliteit en behoud van het Sinterklaasfeest zoals we dat al jaren kennen.
Ons doelgroep is immers 1. 20m lang en ons doel is dan ook een lach op ieder kindergezicht!!